Desi in ziua de astazi avem toti 100 acceptance payday loans no brokers geamuri, ferestre si jaluzele verticale, putini dintre noi stiu cum au aparut acestea si de ce avem nevoie de ele. In primul rand merita mentionat faptul ca in ceea ce priveste a doua afirmatie este usor de inteles de ce au aparut pentru ca aveam nevoie pe langa confortul termic din csaele noastre si de lumina motiv pentru care trebuia gasit un material care sa vina in intampinarea acestei nevoi.In arhitectura populara, iurta mongoleză, colibele africane din paie, coturile din piei ale indienilor de la ses, igluurile eschimosilor sau colibele din trestie central-americane nu au geamuri. Ochiul ferestrei a inceput sa fie inchis cu sticla in primele secole dupa Hristos, pana atunci fiind folosite placi din lemn, scanduri, sau folii de mica (muscovit).

Pana la utilizarea la scara larga a sticlei duble, geamurile erau, in anotimpurile reci, astupate sau acoperite complet. De usi se leaga extrem de multe credinte populare si proceduri de magie. La baza acestora statea ideea ca anumite parti ale casei (pragul, de exemplu) simbolizeaza intreaga casa, respectiv ca spiritele malefice intră in casa pe usa, ca atare, acolo trebuie ele oprite.

Astfel, potcoava atarnata deasupra usii, de exemplu, sau broasca, usturoiul ori matraguna ingropate sub prag, aveau rolul de a apara casa 1 hour cash advance bad credit de vrajitoare sau rele. In filozofia Feng Shui, casa este corespondentul corpului uman, ca atare, usa simbolizeaza gura. Usa trebuie sa se deschida spre interior, iar ca dimensiune, trebuie sa fie atat de mare incat sa putem intra nestingheriti. Este de preferat o usă solida, deoarece ea slujeste si simbolizeaza, in acelasi timp, siguranta familiei. In filozofia Feng Shui, geamurile simbolizeaza copiii, iar usile, parintii. Astfel, daca raportul usi-geamuri este mai mare de 1-3, in favoarea geamurilor, copiii vor fi cei care vor domina caminul.

Nimeni nu stie exact cand si unde a fost fabricata pentru prima oara sticla. Se presupune insa ca acest lucru s-ar fi intamplat in epoca bronzului, in jurul anului 3.000 î.H., undeva in Mesopotamia. In principiu putem observa ca dincolo de fenomenul arhitectural si functional al aparitiei geamurilor putem observa si o latura cumva religioasa a acestui fenomen. Motiv pentru care de-a lungul timpului aceste elemente alea casei au fost in mod continuu perfectionate. Motiv pentru care calitatea lor a crescut considerabil precum si gradul de reprezentare al lor din toate locuintei, observati ca in acest secol casele se fac cu geamuri tot mai mari si se pune tot mai mult accentul pe lumina naturala atunci cand vine vorba de iluminatul interior.