In secolul 21 , 100 guaranteed payday loans bad credit jaluzelele sunt impreuna cu perdelele cele mai comune mijloace de a acoperi fereastra , atunci cand este nevoie. Varietatea de jaluzelel este destul de mare si cuprinde jaluzelel venetiene, jaluzele verticale, jaluzele orizontale , suluri de rulat sau storuri romane.

In acest articol ne vom delecta cu informatii despre aceste curiozitati ale istoriei ce astazi ne par atat de familiare dar fara a caror existenta viata noastra nu ar mai fi cu siguranta la fel. In cele mai vechi inregistrari privind folosirea de jaluzele , s-au consemnat folosirea unor cearsafuri de catre locuitorii din deserturile africane si asiatice. Foloseau acest cearsaf ca sa acopere stralucirea puternica a soarelui si ca sa se umbreasca de caldura nemiloasa a desertului. Apoi odata cu trecerea timpului tot mai multe civilizatii au inceput sa foloseasca bucatile de textile puse in fata geamului pentru a se feri de caldura soarelui precum si pentru a avea intimitate.

Egiptenii de exemplu aduna papura de pe Nil si din ea isi impletea jaluzele pe care le puneau pe caselel lor. Chinezii insa facea jaluzele din bambus, ce este interesant aici este ca si in ziua de astazi se mai fac aceste tipuri de jaluzele din bambus, rezistand ca sa spunem asa testelor timpului. Insa persanii au fost cei ce au adus jaluzele in Europa, comerciantii ce venea de prin toate intinderile lumii, au adus aceasta frumoasa marfa in Venetia, asa ca europenii au primit aceste inventii cu putina cultura venetiana alaturi.

Motiv pentru care se foloseste si astazi expresia de “jaluzele venetiene” , in realitate ea descrie forma arhaica de jaluzea, si anume prima pe care care a cunoscut-o Europa. Apoi cu timpul au aparut toate variatiile de jaluzele la unele dintre ele contribuind si americanii. De fapt ei au inventat jaluzele verticale aproximativ prin anii 70. Ca toate produsele inventate in America acelor ani, aceste jaluzele au avut un succes nebun, prinzand usor la public mai ales pentru modul cumva tehologizat in care foloseai fereastra, pentru faptul ca puteai regla extrem de fin cantitatea de lumina din casa.

Si nu in ultimul rand pentru usurinta cu care le puteai curata. Asa ca se incadrau la fix maretei epoci industriale de consum. Materialele din care sunt realizate, cuprind plastic de cele mai multe ori, pentru ca acest material poate avea orice culoare, orice nuanta, si I se poate imprima orice tip de textura.